Која е разликата помеѓу AG / AR / AF слој?

AG-стакло (Анти-отсјај стакло)

Стакло против отсјај: со хемиско офорт или прскање, рефлектирачката површина на оригиналното стакло се менува во дифузна површина, што ја менува грубоста на стаклената површина, а со тоа создава мат ефект на површината. Кога се рефлектира надворешната светлина, таа ќе формира дифузна рефлексија, што ќе го намали одразот на светлината и ќе ја постигне целта да не отсјај, така што гледачот може да доживее подобар сетилен вид.

Апликации: надворешен дисплеј или апликации екранот под силна светлина. Како што се рекламирање екрани, АТМ банкомати, POS каси, медицински Б-дисплеи, е-книга читателите, машини метрото билет, и така натаму.

Ако стаклото се користи во затворен простор и во исто време има потреба од буџет, предложете да изберете премаз со прскање против отсјај; Ако стаклото се користи на отворено, сугерира хемиско офортирање против отсјај, ефектот AG може да трае онолку долго колку и самото стакло. 

Начин на идентификација: Ставете парче стакло под флуоресцентна светлина и набљудувајте го предниот дел од стаклото. Ако изворот на светлина на светилката е дисперзиран, тоа е површината за обработка на AG, а ако изворот на светлина на светилката е јасно видлив, тоа е површина што не е АГ.
анти-отсјај стакло

AR-стакло (анти-рефлективен стакло)

Анти-рефлективен стакло: По стакло е оптички обложени, ја намалува својата рефлексивност и ја зголемува пренесување. Максималната вредност може да се зголеми неговата пренесување на повеќе од 99% и рефлексивноста на помалку од 1%. Со зголемување на пренесување на стакло, содржината на екранот е повеќе од јасно презентирани, овозможувајќи и на гледачот да уживаат во поудобно и јасна сензорни визија.

Примена области: стакло ефект на стаклена градина, со висока дефиниција дисплеи, фото рамки, мобилни телефони и камери на различни инструменти, предните и задните стакла, соларни фотонапонски индустрија, итн

Идентификација метод: Земете парче на обичните стакло и стаклени на Ar, и врзи ја на компјутер или друг екран хартија во исто време. AR обложени стакло е повеќе јасно.
анти-рефлективен стакло

AF -glass (анти-отпечатоци стакло)

Анти-отпечатоци стакло: AF слој се базира на принципот на лотос лист, обложена со слој на Нано-хемиски материјали на површината на стаклото за да го направите да имаат силна хидрофобноста, анти-нафта и анти-отпечатоци функции. Тоа е лесно да бришам прашина, отпечатоци од прсти, дамки од масло, итн површината е здодевна и се чувствува повеќе удобно.

Апликација област: Погоден за прикажување стаклениот капак на сите екрани на допир. Обложување AF е едностран и е на насловната страна на стаклото.

Идентификација метод: капка капка вода, површината на AF може слободно да се прелистуваат; исцртување на линија со мрсна удари, не можат да се извлечат на површината на AF.
анти-отпечатоци стакло

SAIDAGLASS-ВАШ БР.1 СТАКЛА ИЗБОР 


Време на мислењето: Jul-29-2019


Испратете ни ја пораката до нас:

WhatsApp Онлајн Chat!