Вести

 • Large size etched anti-glare glass to Israel

  Large size etched anti-glare glass to Israel

  Large size etched anti-glare glass is shipped to Israel  This large size anti-glare glass project was previously produced with extremely high price at Spain. As client need special etched AG glass with small quantity, but no supplier can offer it. Finally, he found us; we could produce customize...
  Прочитај повеќе
 • Saida Glass Resume to Work with Full Production Capacity

  Saida Glass Resume to Work with Full Production Capacity

  To our honored customers and partners: Saida Glass are resume to work by 30/01/2023 with full production capacity from CNY holidays. May this year be a year of success, prosperity and bright achievements for all of you!  For any glass demands, please don’t hesitate to contact us ASAP!  Sale...
  Прочитај повеќе
 • Воведување на домашно гравирани AG алуминиумско-силициумско стакло

  Воведување на домашно гравирани AG алуминиумско-силициумско стакло

  Различно од сода-варовото стакло, алумосиликатното стакло има супериорна флексибилност, отпорност на гребење, цврстина на свиткување и јачина на удар, и широко се користи во PID, автомобилски централни контролни панели, индустриски компјутери, POS, конзоли за игри и производи 3C и други полиња. Стандардна дебелина ...
  Прочитај повеќе
 • Каков тип на стаклена плоча е погодна за морски дисплеи?

  Каков тип на стаклена плоча е погодна за морски дисплеи?

  Во раните патувања по океанот, инструментите како компаси, телескопи и песочни часовници беа неколкуте достапни алатки за морнарите да им помогнат да ги завршат своите патувања. Денес, целосен сет на електронски инструменти и екрани со висока дефиниција обезбедуваат информации за навигација во реално време и доверливи...
  Прочитај повеќе
 • Што е ламинирано стакло?

  Што е ламинирано стакло?

  Што е ламинирано стакло? Ламинираното стакло е составено од две или повеќе парчиња стакло со еден или повеќе слоеви на органски полимерни меѓуслоеви сместени меѓу нив. По посебните високотемпературни предпритискање (или вакуумирање) и процеси на висока температура и висок притисок, стаклото и меѓу...
  Прочитај повеќе
 • Од енергетската криза во Европа Видете го статусот на производителот на стакло

  Од енергетската криза во Европа Видете го статусот на производителот на стакло

  Се чини дека европската енергетска криза се промени со вестите за „негативните цени на гасот“, меѓутоа, европската преработувачка индустрија не е оптимист. Нормализацијата на руско-украинскиот конфликт ја направи оригиналната евтина руска енергија целосно оддалечена од европската ману...
  Прочитај повеќе
 • 5 дена GuiLin Team Building

  5 дена GuiLin Team Building

  Од 14-ти до 18-ти октомври започнавме 5-дневна градба на тим во градот Гуилин, провинцијата Гуангкси. Тоа беше незаборавно и пријатно патување. Гледаме многу прекрасни предели и сите завршија пешачење од 4 километри за 3 часа. Оваа активност изгради доверба, го ублажи конфликтот и ги зајакна односите со те...
  Прочитај повеќе
 • Што е IR Ink?

  Што е IR Ink?

  1. Што е IR мастило? IR мастило, целосното име е инфрацрвено преносливо мастило (IR Transmittable Ink) кое може селективно да пренесува инфрацрвена светлина и да ја блокира видливата светлина и ултравиолетовите зраци (сончева светлина и сл.) Главно се користи во различни паметни телефони, паметен домашен далечински управувач и капацитивен допир s...
  Прочитај повеќе
 • Известување за празници - Национален ден празници

  Известување за празници - Национален ден празници

  To our distinguish customer and friends: Saida glass will be in holiday for National Day Holidays from 1st Oct. to 7th Oct. For any emergency, please call us or drop an email. We wish you enjoy the wonderful time with family & friends. Stay safe and health~
  Прочитај повеќе
 • Како работи Cover Glass за TFT дисплеи?

  Како работи Cover Glass за TFT дисплеи?

  Што е TFT дисплеј? TFT LCD е дисплеј со течен кристален транзистор со тенок филм, кој има структура слична на сендвич со течен кристал исполнет помеѓу две стаклени плочи. Има онолку TFT колку и бројот на прикажани пиксели, додека стаклото со филтер во боја има филтер за боја кој генерира боја. TFT диспл...
  Прочитај повеќе
 • Како да се обезбеди лепливост на лентата на AR стаклото?

  Како да се обезбеди лепливост на лентата на AR стаклото?

  Стаклото за обложување AR се формира со додавање повеќеслојни нано-оптички материјали на стаклената површина со вакуумско реактивно прскање за да се постигне ефектот на зголемување на пропустливоста на стаклото и намалување на рефлексивноста на површината. Кој материјалот за обложување AR го сочинува Nb2O5+SiO2+ Nb2O5+ S...
  Прочитај повеќе
 • Известување за одмор - фестивал на средината на есента

  Известување за одмор - фестивал на средината на есента

  To our distinguish customer and friends: Saida glass will be in holiday for Mid-Autumn Fesitival from 10th Sep. to 12nd Sep.  For any emergency, please call us or drop an email. We wish you Enjoy the wonderful time with family & friends. Stay safe and health~
  Прочитај повеќе
123456Следна> >> Страница 1/11


Испратете ни ја пораката до нас:

WhatsApp Онлајн Chat!