Од енергетската криза во Европа Видете го статусот на производителот на стакло

Се чини дека европската енергетска криза се промени со вестите за „негативните цени на гасот“, меѓутоа, европската преработувачка индустрија не е оптимист.

Нормализацијата на конфликтот Русија-Украина ја направи оригиналната евтина руска енергија целосно оддалечена од европската производна индустрија, кога другите индустрии се зафатени да се оддалечат на исток, оригиналната развиена европска индустрија за стакло е во подлабока дилема бидејќи производството на печки треба да се работи 24 часа на ден: стаклото, иако сеприсутно, но индустријата за стакло не е неопходна индустрија, а во многу европски земји не е на приоритетната листа за енергетска безбедност Стаклената индустрија, иако е сеприсутна, не е суштинска индустрија и е не е на енергетската приоритетна листа на многу европски земји, па можеби е прашање на време кога ќе престане;не е лесно за стаклените компании да го преместат својот производствен капацитет, но не е тешко повторно да се создаде линија за преживување, но тешко е да се транспортираат деликатни производи од стакло на долги растојанија, што значи значително зголемување на трошоците.…… Најстарите европски производители на стакло и традиционалните упоришта на индустријата за стакло се вести за намалување на производството.

Европската стаклена индустрија во услови на енергетска криза, ситуацијата се чини дека е опасна, всушност, не до степен на повреда, сето тоа поради конкуренцијата во индустријата за стакло, рано од суровини, процеси, трошоци до елементите на технологија.Технологијата која постојано се развива за да го направи стариот стаклен материјал поразновиден, техничките иновации на стаклената индустрија ја одредуваат насоката и стапката на развој на многу индустрии.Во овој поглед, Европа има длабоко искуство.

Стаклото има посебна текстура и бескрајна пластичност, додавањето на различни елементи, направени на различни температури, ќе ги направи својствата на стаклото постојано се менуваат, транспарентноста, издржливоста, стабилноста, цврстината, флексибилноста, дебелината…… технологијата на производство на стакло содржината е да се јаде преку разбирање на основните науки и по безброј пропорционални тестови.Само тогаш можеме континуирано да се обидуваме да анализираме и развиваме нови стаклени компоненти и да развиваме соодветни производи.

Од традиционалната градба, транспортот, земјоделството, домот, автомобилската индустрија, до електронски приказ на информации, интелигентна опрема, нова енергетска индустрија, фотоелектрични нови материјали итн., примената на стаклото станува сè пообемна, а обемот на индустријата е расте од година во година.За електронскиот стаклен сегмент, сè потенката стаклена подлога штом ќе се промени, ќе предизвика стотици милијарди поврзани индустрии во полето на превирања на производната вредност.

Стаклено поле постои и во феноменот „врат“, Соединетите Американски Држави Корнинг имаат најмногу патенти на ова поле, голем број на мејнстрим брендови за мобилни телефони треба да се потпрат на Corning за да обезбедат екран на мобилниот телефон отпорен на паѓање, отпорен на гребење. познатото „Горила стакло“ некогаш ја зафати светската индустрија.Huawei е, исто така, во независен развој на технологија за стакло од висока класа за да се ослободи од ова ограничување.

Просечната годишна стапка на раст на глобалниот пазар на паметни стакла е повеќе од 10%, во технолошката трка во индустријата за стакло, заштеда на енергија, ултра тенок е стандардот, до информатичката технологија, за различни сценарија за примена за развој на различна „црна технологија“ на специјално стакло за подобро справување со идната конкуренција.

гравирано стакло против отсјај

Saida Glass со децении се фокусира на длабока обработка на стаклена покривка и е посветена да им обезбеди на клиентите услуги со повисок квалитет.Секое прашање, слободноиспрати е-поштаи јавете ни се.


Време на објавување: 01-11-2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

WhatsApp онлајн разговор!