Nga kriza energjetike e Evropës Shih statusin e prodhuesit të qelqit

Kriza evropiane energjetike duket se është kthyer mbrapsht me lajmet për “çmimet negative të gazit”, megjithatë, industria prodhuese evropiane nuk është optimiste.

Normalizimi i konfliktit Rusi-Ukrainë e ka bërë energjinë origjinale të lirë ruse të largohet plotësisht nga industria prodhuese evropiane, kur industritë e tjera janë të zëna duke u larguar në Lindje, industria origjinale e zhvilluar evropiane e qelqit është në një dilemë më të thellë sepse prodhimi i furrave duhet të punosh 24 orë në ditë: qelqi, megjithëse i përhapur kudo, por industria e qelqit nuk është një industri e domosdoshme dhe jo në shumë vende evropiane në listën prioritare të sigurisë së energjisë. jo në listën e prioriteteve energjetike të shumë vendeve evropiane, ndaj mund të jetë çështje kohe para se të ndalet; nuk është e lehtë për kompanitë e qelqit të zhvendosin kapacitetin e tyre të prodhimit, por nuk është e vështirë të rikrijosh një linjë mbijetese, por është e vështirë të transportosh produkte delikate të qelqit në distanca të gjata, që do të thotë një rritje e konsiderueshme e kostove. …… Prodhuesit më të vjetër të qelqit në Evropë dhe bastionet tradicionale të industrisë së qelqit janë të gjitha lajmet e shkurtimeve të prodhimit. 

Industria evropiane e qelqit përballë krizës energjetike, situata duket e rrezikshme, në fakt jo deri në lëndim, e gjitha kjo për shkak të konkurrencës në industrinë e qelqit, që herët nga lëndët e para, proceset, kostot e deri tek elementët e teknologjisë. Teknologjia në zhvillim të vazhdueshëm për ta bërë materialin e vjetër të qelqit më të gjithanshëm, inovacioni teknik i industrisë së qelqit përcakton drejtimin dhe shkallën e zhvillimit të shumë industrive. Në këtë drejtim, Evropa ka përvojë të thellë.  

Xhami ka një teksturë të veçantë dhe plasticitet të pafund, shtimi i elementeve të ndryshëm, të bëra në temperatura të ndryshme, do të bëjë që vetitë e xhamit të ndryshojnë vazhdimisht, transparenca, qëndrueshmëria, qëndrueshmëria, fortësia, fleksibiliteti, trashësia…… përmbajtja e teknologjisë së prodhimit të xhamit është për të ngrënë përmes të kuptuarit të shkencës bazë dhe pas testeve të panumërta proporcionale. Vetëm atëherë mund të përpiqemi vazhdimisht të analizojmë dhe zhvillojmë përbërës të rinj xhami dhe të zhvillojmë produkte të përshtatshme.  

Nga ndërtimi tradicional, transporti, bujqësia, shtëpia, automobilat, tek shfaqja elektronike e informacionit, pajisjet inteligjente, industria e re e energjisë, materialet e reja fotoelektrike, etj., aplikimi i qelqit po bëhet gjithnjë e më i gjerë, dhe shkalla e industrisë është duke u rritur vit pas viti. Për segmentin elektronik të xhamit, nënshtresa gjithnjë e më e hollë e qelqit sapo të ndryshojë, do të shkaktojë qindra miliarda industri të lidhura në fushën e trazirave të vlerës së prodhimit.  

Fusha e qelqit ekziston edhe në fenomenin e "qafës", Corning i Shteteve të Bashkuara ka më së shumti patenta në këtë fushë, një numër i madh i markave kryesore të telefonave celularë duhet të mbështeten në Corning për të siguruar ekranin e celularit rezistent ndaj rënies dhe gërvishtjeve, i famshëm "Gorilla Glass" dikur përfshiu industrinë globale. Huawei është gjithashtu në zhvillimin e pavarur të teknologjisë së xhamit të ekranit të nivelit të lartë për të hequr qafe këtë kufizim.  

Norma mesatare vjetore e rritjes së tregut global të xhamit inteligjent është më shumë se 10%, në garën e teknologjisë së industrisë së qelqit, kursimi i energjisë, ultra i hollë është standardi, për teknologjinë e informacionit, për skenarë të ndryshëm aplikimi për të zhvilluar "teknologji të zezë" të ndryshme të xhami special për të përballuar më mirë konkurrencën e ardhshme. 

xhami i etched kundër shkëlqimit

Saida Glass është fokusuar në përpunimin e thellë të mbulesës së qelqit për dekada dhe është e përkushtuar t'u ofrojë klientëve shërbime me cilësi më të lartë. Çdo pyetje, dërgoni lirisht një e-mail dhe na telefononi. 


Koha e postimit: Nëntor-01-2022


Na dërgoni mesazhin tuaj:

WhatsApp Online Chat!