Која е разликата помеѓу AG/AR/AF облогата?

AG-стакло (стакло против отсјај)

Стакло против отсјај: со хемиско офорт или прскање, рефлектирачката површина на оригиналното стакло се менува во дифузна површина, што ја менува грубоста на стаклената површина, а со тоа создава мат ефект на површината.Кога се рефлектира надворешната светлина, таа ќе формира дифузна рефлексија, што ќе го намали одразот на светлината и ќе ја постигне целта да не отсјај, така што гледачот може да доживее подобар сетилен вид.

Апликации: Надворешен приказ или приказ на апликации под силна светлина.Како што се рекламни екрани, банкомати за благајни, ПОС каси, медицински Б-екрани, читачи на е-книги, машини за билети во метрото итн.

Ако стаклото се користи во затворен простор и во исто време има потреба од буџет, предложете да изберете премаз со прскање против отсјај;Ако стаклото се користи на отворено, сугерира хемиско офортирање против отсјај, ефектот AG може да трае онолку долго колку и самото стакло.

Начин на идентификација: Ставете парче стакло под флуоресцентна светлина и набљудувајте го предниот дел од стаклото.Ако изворот на светлина на светилката е дисперзиран, тоа е површината за обработка на AG, а ако изворот на светлина на светилката е јасно видлив, тоа е површина што не е АГ.
анти-отсјај-стакло

AR-стакло (Антирефлективно стакло)

Антирефлективно стакло: Откако стаклото е оптички обложено, ја намалува неговата рефлексивност и ја зголемува пропустливоста.Максималната вредност може да ја зголеми неговата пропустливост до над 99% и неговата рефлексивност на помалку од 1%.Со зголемување на пропустливоста на стаклото, содржината на дисплејот е појасно претставена, овозможувајќи му на гледачот да ужива во поудобна и појасна сетилна визија.

Области на примена: стаклена градина, дисплеи со висока дефиниција, рамки за фотографии, мобилни телефони и камери од различни инструменти, предни и задни шофершајбни, соларна фотоволтаична индустрија итн.

Начин на идентификација: Земете парче обично стакло и AR стакло и врзете го за компјутерот или друг хартиен екран во исто време.Стаклото обложено со AR е појасно.
антирефлективно стакло

AF-стакло (стакло против отпечатоци)

Стакло против отпечатоци: AF облогата се заснова на принципот на лотосов лист, обложен со слој од нано-хемиски материјали на површината на стаклото за да има силна хидрофобност, функции против масло и против отпечатоци од прсти.Лесно се брише нечистотија, отпечатоци од прсти, дамки од масло итн. Површината е помазна и се чувствува поудобно.

Област на апликација: Погоден за стаклена обвивка на сите екрани на допир.AF облогата е еднострана и се користи на предната страна на стаклото.

Метод на идентификација: капнете капка вода, површината за AF може слободно да се прелистува;повлечете ја линијата со мрсни потези, површината на AF не може да се нацрта.
стакло против отпечатоци

SAIDAGLASS-ВАШ БР.1 СТАКЛА ИЗБОР


Време на објавување: 29 јули 2019 година

Испратете ни ја вашата порака:

WhatsApp онлајн разговор!